
Užívání Ječmene
-
zelený džusík namíchat a s chutí vypít 2x až 3x denně (zpočátku alespoň 1krát)
-
(pro začátek v nižší koncentraci 1 nápoj = čajová lžička ječmene, rozpuštěná ve 2-3 dcl vody). Ječmen nabírejte vždy suchou lžičkou!
-
zelený „prášek“ nabírat plastovou lžičkou a míchat v plastovém šejkru (zabráníte tak zbytečné oxidaci, která ničí vitamíny)
-
míchat pouze ve studené, či mírně vlažné vodě (teplota vyšší než 35 oC by zničila aktivní živé látky)
-
pít nejlépe nalačno (před jídlem či dvě hodiny po něm), aby si tělo mohlo „vzít“ a vstřebat co nejvíce pro něj potřebných látek
-
při užívání léků ve formě tablet – pít ječmen minimálně s hodinovým odstupem
-
(díky silné antioxidační aktivitě by mohl působení léků snížit – chrání totiž tělo proti všemu co do něj přirozeně nepatří)
-
po namíchání uložit dobře zavřenou dózu zpět do krabičky - tma a sucho ječmen opět chrání před úbytkem všech aktivních živých látek. Ze stejného důvodu krabici pak ponechejte v prostředí pokojové teploty.
Zelenými potravinami se nedá předávkovat, jsou přírodní a dají se porovnat se zeleninou. Při nemoci můžete zvýšit dávky na 10 -20 gramů, což je 50 -100 chlorell denně plus ječmen. Při takovýchto dávkách působí chlorella jako antibiotikum.
Buďte v užívání poctivá a vytrvejte!!! Kdo očekává zázrak při občasném „ďobnutí“ tabletky, ten se nedočká, i když i to je užitečné.
V počátcích užívání zelených potravin může dojít k dočasnému projevu očistné reakce (objevuje se přibližně u 40 % jejich uživatelů), např. únava, nadýmání, drobná vyrážka, akné, ekzém...
Důvodem je uvolnění škodlivin usazených v těle (tkáních, systémech a orgánech) a jejich vylučování z organismu, což se děje především detoxikací v játrech a jejich následným vylučováním ledvinami. Pokud tyto cesty nestačí, začne se tělo škodlivin zbavovat pokožkou
